Разград отбеляза Световния ден на ходенето

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим се включи в отбелязването на Световния ден на ходенето в Градския парк днес.

Инициативата се организира за 29-та година в Разград от Спортен клуб „Спорт за всички” и Община Разград, както и със съдействието на Туристическо дружество „Буйна гора” и СКК”Спринт”, които оформиха трасета за преминаване пеша и с колело.

YouTube

Преди старта на спортните занимания заместник-кметът Хабибе Расим поздрави всички участници за ентусиазма, с който се включват в полезните за здравето на малки и големи спортни занимания. Г-жа Расим отправи поздрави и към инициатора на събитието Здравко Душков за нестихващата енергия, с която активира жителите на Разград и региона към включване в подобни инициативи.

Близо 360 човека се включиха в двата пешеходни маршрута – от 1000 и от 2000 м., както и в управлението на велосипед. Най-възрастният участник в спортния празник бе 91-годишната Магдалена Паунова, а най-малкият – Стела – на година и 3 месеца премина трасето в количка заедно с мама и батко. Заместник-кметът Хабибе Расим също премина по маршрута от 2000 м.

Всички участници в спортния празник участваха и в томбола с 89 предметни награди, сред които: фланелки и часовници с логото на Световния ден на ходенето, раници, футболни екипи, куфари.

Спортният празник завърши с традиционно българско хоро.

Денят на ходенето е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР-2021-2024“ на Българска федерация „Спорт за всички“.

Спортното събитие е от календара на Международната асоциация „Спорт за всички“ (ТАФИСА). То има за цел да популяризира здравословния начин на живот, чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност- ходенето.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе