701 пътни нарушения са засечени за седмица в Разградско

701 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 3 до 9 октомври 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 406 фиша и 75 акта. Седем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани двама пешеходци и един велосипедист.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 9 моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които двама души загинаха, а един пострада, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента са проверени 1280 превозни средства и 6354 лица. Засечени са 416 нарушения на скоростните режими, връчени са 46 електронни фиша. За неправилно паркирани са глобени 20 водачи.

До 16 октомври продължава специализираната операция на ROADPOL „Товарни автомобили и автобуси“. Обект на засилените проверки, в които се включват и екипи на ДАИ, ще бъдат спазването на скоростните режими, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на тахографите, спазване на часовете за почивка, техническа изправност, нередовни документи и нарушения, свързани с ADR, разпоредбите на ЗДвП и КЗ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе