Започна подмяна на ударопоглъщаща настилка на 10 детски площадки, ще има и нови детски съоръжения в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от отдел „Опазване на околната среда“ извърши оглед на дейностите по подмяна на компрометирана ударопоглъщаща настилка на 10 детски площадки в Разград.

Работниците от варненската фирма „Лебеди“ЕООД започнаха работа още в петък с подготвителни дейности – отстраняване на старата настилка от компрометираните участъци. Тези дейности продължиха и в събота и неделя, а от понеделник вече си поставят каучуковите гранули от новата настилка.

YouTube

От фирмата призоваха децата и техните родители да не се стъпва по обновените настилки до 24 часа след поставянето им, докато сместа се втвърди. Очаква се до края на седмицата работата им по десетте площадки да приключи, ще бъде обновена настилка с площ около 300 кв.м. Площадките, на които ще бъдат поставени нови настилки, са: на ул. „Св. Климент“ и бл. „Чавдар“; източно от ул. „Св. Климент“106; до кръстовището на ул. „Св. Климент“, „Бачо Киро“ и „Пирин“; ул. „Абритус“13; междублоковото пространство в района на бул. „Странджа“ и ул. „Бели Лом“60 – 2 площадки; междублоковото пространство на ул. „Гаврил Кръстевич“24; бул. „Васил Левски“36; междублоково пространство на бул. „Бели Лом“51/53 и в междублоковото пространство до жк „“Майстор Манол“ на ул. „Перистър“3.

Заместник-кметът Добрин Добрев съобщи, че на следващ етап ще се подменят и детски съоръжения на 10 площадки – там, където най-често са получавани сигнали на граждани или при проверки от служители на ОП“Паркстрой“ са установени непоправими щети. Това са площадките: до блок „Пеньо Пенев в жк „Бели Лом“ – 2 площадки – за 0-3 г. и за 3-12 г.; до „Юта маркет“ за деца 0-3 г.; блок „Млади семейства 2“ – 2 площадки – за деца 0-3 и 3-12 г.; жк „Лудогорие“ – 3-12 г.; жк „Освобождение“ – зад Т Макс, 3-12 г. ; на ул. „Св.Климент“34 под ОУ“Отец Паисий“ – 3-12 г.; до обръщалото в кв. „Водна централа“ – 2 площадки – 0-3 г. и 3-12 г.

Зам.-кметът Добрин Добрев уточни, че това е пореден етап от обновяването на детските площадки в областния град, за което всяка година се отделя финансов ресурс, използван за ремонти и нови съоръжения в различни райони на града на площадките, които в най-голяма степен се нуждаят от обновяване. Очаква се при наличие на финансов ресурс през следващата година да приключи поетапното обновяване на всички детски площадки в Разград.

Ръководството на Община Разград призовава и децата и възрастните да не позволяват увреждане на детските площадки, за да са те безопасни за използване за игра от малките жители и гости на Разград и да подават своевременно сигнали при установено увреждане.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе