67 000 стръка цветя включва есенно-пролетното зацветяване в Разград

Общинско предприятие „Паркстрой“ започна есенно-пролетно зацветяване на Разград. То включва 67 000 стръка цветя върху обща площ от 2,400 дка. Едновременно с това от общинското предприятие увеличават и площите с изградена поливна система. Новост е поливната система в градинката до Музикалния дом, около корабчето – съобщи директорът на „Паркстрой“ Николай Борисов.

YouTube

Цветните картини в централната част на града се обновяват, подновена с нов райграс е и тревната площ в градинката с цветната ваза. Кръговото кръстовище в близост също придоби нов вид с цветна фигура от теменужки и сенецио, отстрани има луковици, от които ще изникнат пролетни цветя.

В нова цветна конфигурация е градинката до Поликлиниката, обновени са и фигурите ваза и музикален инструмент в района, както и цветята по ул. „Васил Левски“, пешеходната зона от бул. „България“, градинката пред НЧ“Развитие 1869“(Стария театър).

От понеделник работниците от „Паркстрой“ започват цветното обновяване на градинката около Часовниковата кула. Зацветена по линия на публично-частното партньорство ще бъде и градинката пред клиника „Вита Медика“, както и участъци от площад „Момина чешма“.

Зацветяването е предимно в централната част на града, тъй като там вече е изградена или има възможност да се изгради поливна система и цветята могат да се поддържат свежи по-дълго време, освен това там, където има видеонаблюдение, посегателствата над растенията са по-малко – обясни Николай Борисов. Той отново призова жителите на Разград да опазват изграденото, за да е по-красив и приветлив градът ни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе