490 фиша и 88 акта от пътна полиция за седмица в Разградско

344 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 10 до 16 октомври 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 490 фиша и 88 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани един моторист и един велосипедист.

Установени са седем шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 10 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други три – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани седем пътно-транспортни произшествия, при които десет души пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента са проверени 2323 превозни средства и 2838 лица. Засечени са 513 нарушения на скоростните режими, връчени са 58 електронни фиша. За неправилно паркиране са глобени 20 водачи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе