ПГИ „Робер Шуман“ отбеляза Международния ден на готвача

На 20.10.2022г. в ПГИ „Робер Шуман“ отбелязваме международния ден на готвача! Учениците от професионално направление „хранителни технологии“ представиха своите умения в перфектно оборудваната кухня. Под зоркия поглед на професионалните си млади учители и използвайки най – добрите кухненски помощници, организираха кулинарна работилница, с която изненадаха всички нас.

Денят на готвача се отбелязва от 2004 година в повече от 70 страни по целия свят, като България е една от тях. Празникът е иницииран от Световната Асоциация на Готварските Общества (WACS). Всяка година в страната ни се организират шествия и кулинарни изложби, които целят да привлекат младите хора към професията. Нашите ученици получават най – добрата професионална подготовка, която използват в професионалната си реализация. Паралелката ни в направление „хранителни технологии“ е с над 50 – годишна история. Ние продължаваме традицията и винаги ще се стремим да предоставим на нашите ученици най –добрата професионална подготовка.

YouTube

Училищното ръководство благодари за доверието на всички ученици от професионално направление „хранителни технологии“ и на техните родители. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе