Присъда за жена – укрила данъци в особено големи размери

Състав на Окръжен съд – Разград призна за виновна 46-годишна жена, че е укрила данъчни задължения в особено големи размери и ѝ наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, като отложи изпълнението на наказанието за изпитателен срок от четири години. Тя ще трябва да заплати и разноски по досъдебното производство в размер на 1389.60 лв. Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие като подсъдимата призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт.

От събраните доказателства по безспорен и категоричен начин е установено, че в периода 01.01.2014 год. до 12.03.2016 год., в гр. Разград, в условията на продължавано престъпление, Цонка Н. в качеството си на едноличен собственик на капитала и представляващ търговско дружество със седалище в Разград като данъчно задължено лице по смисъла на Закона за ДДС, избегнала установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери – данък върху добавената стойност в размер на 137 478.52 лева.

YouTube

Подсъдимата като посредствен извършител, чрез фактическите действия на счетоводител, потвърдила неистина в подадените в Териториална дирекция на НАП – Варна – офис гр. Разград 26 бр. справки-декларации, като използвала документи с невярно съдържание при представяне на информацията пред органите по приходите.

Освен това не издала фактура или друг счетоводен документ за извършените продажби и допуснала осъществяването на счетоводството в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд във Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе