Анте Шимунджа: Ако имаме шанс за първото място, ще го грабнем с две ръце (ВИДЕО)

Лудогорец ще преследва първото място в група С на Лига Европа. Ако „орлите“ бият лидера Бетис в Разград, то именно те ще се качат на върха, а че шампионите искат трите точки срещу носителя на Купата на краля, увери и треньорът Анте Шимунджа.

„Ние сме амбициозен отбор. Знаем срещу кого ще се изправим. Ако имаме шанс за първото място, ще го грабнем с две ръце. От първия мач сме казали, че срещу когото и където да играем имаме цел да победим. Това ни е целта за мача с Бетис“, заяви треньорът. „Вкъщи винаги сме на наш терен. Фенове, всичко е наше, приятно е да се играе. Винаги е възможно да направим прогрес във всеки компонент от играта. Трябва да повторим хубавите неща, които направихме и трябва да се подобрим в нещата, в които не сме толкова добри. Ние все пак играем срещу класни съперници и трябва да се адаптираме към техния начин на игра. Специално в защита трябва да сме фокусирани, концентрирани и спокойни. Трябва да сме близо до противника“, продължи Шимунджа. „Трябва да сме агресивни в атака и в средната част от терена. Това е футбол, който не може да се прави в 90 минути от мача. Винаги разчитам на най-добрите, които са в момента. Няма да бъде по-различно за мача с Бетис. Ще се опитаме да направим най-добрия отбор, който ще бъде много агресивен и атакуващ футбол“, допълни той.

YouTube

„Когато сме в добър цикъл с победи винаги има самочувствие и това е нормално за всеки един футболист. Ние не сме доволни от всеки мач, защото виждаме и лошите неща и опитваме да ги подобрим. Това не се случва само в Лудогорец, а във всеки футболен клуб в света. Опитваме се да повтаряме хубавите неща и да подобряваме нещата, в които не сме добри. Виждам израстване не само в играчите, а в цялата група на Лудогорец“, каза той.

„Ясно е, че Доминик Янков няма как да играе. Кирил Десподов започна с тичане и ще видим реакцията след тези тренировки. Другите са на линия да играят“, завърши Шимунджа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе