Изложба на открито представя будителите на Исперих

Снимка: Мехмед Азиз

Снощи на централната улица пред сградите на библиотеката и читалището в Исперих зам.-кметът Аксел Кючюк и директорът на историческия музей в града Емилия Германова откриха изложба, наречена „Будители на Исперих“.

В изложбата са включени 18 личности с кауза и вдъхновяващи идеи, носители на промяната в исперихския регион: Борис Илиев, Върбан Петков, Георги Дончев, Донка Вълчева, Матю Димитров, Васил Байчев, Йордан Стефанов, Костадин Крайнов, Ангел Николов, Стоян Янков, Владимир Друмев, Върбан Савов, Милан Костов, Осман Мачинлията, Петър Добрев – Карагеврека, Петя Йорданова, Тодорка Иванова, Бончо Вачев.

YouTube

Г-н Кючюк сподели, че идеята за изложбата е породена от желанието на ръководството на Община Исперих да вдъхнови минувачите, които ще спрат, за да прочетат за делата на тези дръзки и смели личности, чиито действия са продиктувани от духа, човечността и смислените каузи. „Тъжно е, че днес все по-малко хора имат идеал. Повечето хора имат цели, интереси, стремежи за печалбарство. Много малко говорим за ценности, идеали и каузи. А е жизнено необходимо. Нашата история е богата на личности с огромна съзидателна енергия и ние сме длъжни да показваме на младите техния пример“, допълни той.

Експозицията е изготвена от архивни материали на Исторически музей – Исперих и е дело на специалисти от музея и експерти от Общината.

ИЗЛОЖБА НА ОТКРИТО ПРЕДСТАВЯ БУДИТЕЛИ НА ИСПЕРИХ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 НОЕМВРИТази вeчер /31.10.2022 г./ на централната…

Posted by Общинска администрация – Исперих on Monday, October 31, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе