Десетокласник от Математическата гимназия спечели купа, медал, грамота и предметна награда от международен конкурс

За осемнадесета поредна година Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно със Синдиката на българските учители и Организационен комитет проведоха Международен ученически конкурс „Заедно XXI век“. Проявата е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката.

Престижната надпревара отправи послание за мир, грижа един за друг и всички заедно за нашата планета. Векове наред човечеството мечтае за вечен мир на Земята. Мир, който да дава на хората спокойствие, свобода в общуването, хармония в отношенията и разбирателство. Мир – без омраза, егоизъм и алчност.

YouTube

За поредна година ученици от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ се включват в конкурса и се радват на завиден успех.

Аплодисменти за Шенер от 10г клас, който се класира на ВТОРО място в раздел „Медийни презентации“, заради неговата креативност, оригинална идея и ангажираност към темата на конкурса.

Отличията връчи директорът на Математическата гимназия г-н Мануел Василев. Знанията се доказват само с действия и получените – купа, медал, грамота и предметна награда в конкурентната международна надпревара са поредното доказателство за талантливия десетокласник. Заслужена победа и отлично представяне!

Призът от този международен форум за пореден път представя ППМГ като творческо място за изява с използване на иновативни методи в обучението, създаващи условия за по-висока конкурентност и реализация на учениците във висши учебни заведения в страната и в чужбина.

Младото поколение са тези, които ще променят света, и ако те получат шанс и образование, помагащо им да изградят здрави семейства, светът на мир и хармония ще може да стане реалност.

Сред наградените педагози от Международната изява е научният ръководител на Шенер – д-р инж. Христо Терзиев, старши учител по Информатика и Информационни технологии, удостоен с диплом, грамота и книги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе