На благотворителен концерт връчиха наградите на победителите в конкурса „Да на красотата”

На благотворителен концерт, посветен на 21 ноември –  Денят на християнското семейство, тази вечер заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите на победителите в конкурса „Да на красотата”, който се организира от Федерацията на жените и Община Разград.

YouTube

Той изрази признателност към представителите на Федерацията на жените за активността и ентусиазма им при провеждането на конкурса, в който се отличават най-красивите цветни градини и балкони в общината. Заместник-кметът поздрави и всички участници в цветната надпревара за вложения труд при оформянето на домовете им, а също и за куража да се запишат в конкурса и покажат пред журито и обществеността създаденото от тях. Г-н Добрев заяви, че вероятно показаното на мултимедията, която вървеше на сцената на залата на НЧ”Развитие 1869”-Разград в началото на церемонията по награждаването, е предизвикало и благородна завист у останалите, но изрази надежда, че това е и стимул към съгражданите ни също да творят красота, да правят града ни по-уютен, красив и приветлив. Заместник-кметът Добрин Добрев отбеляза, че в тази посока е насочен и стремежът на ръководството на Община Разград, а съвместните усилия, помощ и подкрепа от обществеността все повече затвърждават името на Разград като „град на цветята” и заедно сме свидетели на красотата, която всички сме сътворили. На участниците в конкурса заместник-кметът Добрин Добрев пожела да продължават да творят красота и да правят добро, като изрази увереност, че то ще им се върне.

90 бяха участниците в конкурса „Да на красотата” в тазгодишното му 12-то издание. Награди – градинско оборудване и грамоти – получиха призьорите в различните категории – най-красив балкон, най-красива градина, най-добре зацветени заведения за обществено хранене, учебни заведения, фирми, призове имаше и за жители на четири села в общината – Просторно, Гецово, Островче, Балкански. Имената на победителите бяха публикувани на сайта на Община Разград през октомври след като комисия с председател заместник-кметът Добрин Добрев обходи и обсъди всички предложения за участие в конкурса – https://www.razgrad.bg/news/i-tazi-godina-kontsert-i-nagradi-za-nay-krasivite-tsvetni-gradini-i-balkoni.

По традиция наградите се връчват на благотворителен концерт в навечерието на Деня на семейството, тя бе нарушена през последните години заради COVID-обстановката. Тазгодишният концерт се проведе със съдействието на РЕКИЦ„Читалища“ и НЧ„Развитие 1869“ гр. Разград, както и с подкрепата на подкрепена от фирмите „Млин 97“АД и РПК„Единство“.

С решение на Управителния съвет на Федерацията на жените събраните на концерта средства ще бъдат предоставени на семейства пред изпитание, които се нуждаят от подкрепа и съпричастност, но не желаят да бъдат съобщавани имената им.

В концерта участваха над 200 изпълнители от творческите формации:  Танцов състав „Гецовлийчета“ при НЧ„Просвета 1883“-Гецово; Детска танцова школа „Сладури“ към ДГ„Детелина“ с ръководител Катя Портянова; Пресияна Тодорова – Музикална школа при НЧ„Развитие 1869“-Разград с вокален педагог Детелина Тодорова; Градски Мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД с ръководител Емилия Борисова; Балетна школа при НЧ „Развитие 1869“-Разград с художествени ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ с художествени ръководители  Иван Иванов и Десислава Иванова; Детска танцова школа „Сладури“ при ОУ„Васил Левски“-Разград с художествен ръководител Катя Портянова; Ренета Петрова – Музикална школа при НЧ„Развитие 1869“-Разград; Фолклорна група при НЧ„Напредък 1901”-Разград, Мартин Вълчинов и Георги Стефанов, Габриела Симеонова  с художествен ръководител Пламен Панев; Жанет-Мари Кръстева при ЦПЛР ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева; Танцов състав „Елбетица“ при ЦПЛР – ЦРД-Разград с художествени ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов;  Танцова формация „Феникс“ – при ЦПЛР ЦРД с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Танцов ансамбъл „Булгарика“ при ЦПЛР – ЦРД-Разград с художествени ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Танцов състав „Лудогорско настроение“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе