Разградските ученици отбелязаха Световния ден на философията

На 17 ноември 2022 г. ученици от разградски гимназии отбелязаха Световния ден на философията. Той е определен за Световен ден на философията по инициатива на ЮНЕСКО, а през 2005 г. е вписан в официалния календар на организацията като празнично събитие за всеки трети четвъртък на месец ноември.

YouTube

В организираваната от Националната гимназия надпревара се включиха отбори от ПГПЧЕ „Екз. Йосиф, ПГИ „Р. Шуман“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ПГХТБТ „М. Кюри“ и НПТГ „Ш. Петьофи“, които преминаха през шест предизвикателства. Наградите връчи директорът на училището – инж. Нешка Христова. Първото място грабна отборът на Математическата гимназия, след тях се наредиха гимназистите на ПГПЧЕ с много малка разлика в точките, а третото място остана за домакините.

По същото време осмокласниците на Механото се състезаваха в интерактивна игра от няколко кръга, посветена на живота и делото на своя патрон – унгареца Шандор Петьофи. Участниците поднесоха цвета пред паметника на поета-революционер. Най-висок резултат постигна тимът на 8г клас, класирал се на І място, следвани от 8а, а на трето място се наредиха отборите на 8б и 8д клас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе