Ансамбъл „Пирин“ със спектакъл в Разград на 8 декември

Ансамбъл Пирин ще гостуват в Разград на живо на 8 декември 2022 г. от 19:00 ч в Общинския културен център с новия ни спектакъл „Между девет планини“. Желаещите да посетят спектакъла могат да заявят билети на тел. 0882 025 942.

Повече за спектакъла:
Спектакълът е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Изграден върху няколко картини, спектакълът показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини“.

YouTube

Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор. Поднесен на най-високо професионално ниво, „Между девет планини“ няма да остави безучастна публиката и ще остави траен спомен във всяко българско сърце.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе