Анте Шимунджа преди Левски: Най-важен е първият мач (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди утрешния мач с Левски, който е отложен от VI кръг на efbet Лига.

„Откакто съм дошъл тук не мислим за втори и трети мач. Затова най-важния мач е предстоящият, ние няма да променим това. Труден мач, ще се изправим срещу качествен противник. Съгласен съм, че ситуацията е по-специфична, защото за 4 дни ще играем два пъти с един и същ съперник. Фокусът е в първия мач. Когато анализирам Левски ще бъде трудно да променим анализа за 2-3 дни. Това, което очаквам е, че те вероятно ще опитат да сменят формацията в един от двата мача. Нашият фокус е върху предстоящия мач в четвъртък, защото е най-важния мач в момента“, започна Шимунджа.

YouTube

„Когато играем мачове през 2-3 дни е привилегия, защото означава, че сме успешни. Нивото на тренировките на енергията и мотивация е много висока, какво е добре. Полусезонът не е приключил. Имаме още два мача. Всички състезания, в които участваме са много важни. Победата във всеки мач е важна цел за нас“, допълни треньорът.

Той коментира и мачовете с Левски миналата година, когато Лудогорец отпадна от турнира за Купата на България. „Това беше миналата година, победата на Левски. Винаги казвам на играчите, че това, което е било вчера е история, не можем да променим нищо. Не мисля, че те ще имат повече мотивация заради предишния мач. Голямата мотивация, защото ще играем срещу един от най-големите клубове в България. Искаме да бъдем на най-доброто“, каза той.

„Не смятам, че само в Лудогорец има мисли за ваканция. Това е факт. Това, което видях на тренировките, каквото виждам и виждах, мотивация и енергията, която показват играчите, е на много високо ниво. Те показват, че са професионалисти“, каза Шимунджа.

Той коментира и въпрос свързан с това дали в отбора се коментират мачовете от Световното първенство. „Ако не казваме нищо за Световното първенство, преди и след тренировка, би си помислил, че нещо не е както трябва при нас. Това е нормално има съревнование между играчите. Всичко това носи само позитивни емоции“, добави треньорът на Лудогорец.

„Преди всяко едно дерби, което ние играем. Ситуацията е много специфична. Казах, че не е важно на кое място си седнал на масата, защото дербитата носят много енергия и мотивация. Сега няма да бъде по-различно“, завърши словенецът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе