Открит урок на тема „Как катализата промени живота ни“ в ПГИ „Робер Шуман“

На 28.11.2022г., през Седмицата на природните науки, в ПГ по икономика „Робер Шуман“- Разград се проведе тринарен открит урок за дейности с учениците от 10.а клас на тема „Как катализата промени живота ни“.

Занятието включи три учебни предмета – биология, физика и химия. Под ръководството на учителите Анна Антонова, Искрена Дечева и Елена Петкова учениците представиха лабораторен урок, защото в днешно време уменията, подкрепени от знания, са полезни. А как се развиват умения? Чрез търсене на информация на правилното място, чрез бързо учене и правене на проекти, чрез решаване на задачи, чрез експерименти!

YouTube

Разделени в 5 отбора, извършвайки лабораторни експерименти, учениците доказаха действието на катализаторите в живите организми и приложението им в хранително-вкусовата и химическата промишленост, в здравеопазването и опазването на околната среда. Посредством QR кодове, сканирани на телефоните си, учениците решаваха задачи.

Урокът се проведе в добре оборудваната лаборатория по биология и здравно образование.

Гости на учебния час бяха Галина Пенева – старши експерт по природни науки и екология към РУО Разград, инж. Христина Панчева – директор на гимназията и помощник – директорите Румяна Цанкова и Росен Бонев.

Отново по повод Седмицата на природните науки във фоайето на училището ученици, родители и гости могат да разгледат модели на клетка и на атом, изработени от осмокласници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе