Топлината на кубратските емпатисти влезе в домa за стари хора в Тертер

Топло посрещане от домакините и благодарствените сълзи  на ползвателите на дома-ще се помни дълго. Така с едно изречение може да се предаде изживяната емоция. „Рицарите на доброто“ на кубратската местна комисия днес (9 декември 2022) година с голямо нетърпение след учебните часове поеха към Дома за стари хора в Тертер за да поднесат своя празничен жест по случай наближаващите коледни и новогодишни празници.

Събитието е част от инициативата „Коледна топлина“–благотворителна кауза за деца и възрастни от уязвими  социални групи . Коледна украса и празнична почерпка поднесоха Еля, Еда, Езра, Алим и Толга от името на техните връстници и родителите подкрепили инициативата.   Трогнат от жеста на децата, възрастен мъж даде парички  на най-малкия ни участник Езра, за да се почерпи и беше поздравена за добротата си.   Всички деца посетили дома,  получиха символични подаръци от домакините и бяха зарадвани с ръчно  изработени картички с мили пожелания.

YouTube

„Първото посещение развълнува всички и предизвика вълна от емоции. На връщане от дома всички се оказа, че мислим за едно и също- това да не е единственото ни посещение. Деца и родители на място се убедихме, за пореден път, че няма нищо по човешко- да дариш с блага дума и внимание възрастен човек. Благодаря на всеки и пак, и пак, който тази година ни подкрепи с огромно желание и сподели позитивната ни кампания. Вярна е приказката „Сговорна дружина-планина повдига“, обобщи събитието кубратския секретар Надие Карагьозова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе