Близо 400 пътни нарушения за седмица в Разградско

386 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 5 до 11 декември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 782 фиша и 63 акта. 5 от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в три – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души пострадаха, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 5 до 11 декември на територията на ОДМВР-Разград се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL. Акцията бе насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества от водачи на превозни средства. В хода на акцията са проверени 137 шофьори. Санкционирани са четирима водачи за употреба на алкохол и четирима за употреба на наркотични вещества. Връчени са 26 електронни фиша. От началото на текущия месец са проверени 1734 превозни средства и 2583 лица. Установени са 221 нарушения на скоростните режими.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе