12 коледни картички с мили послания за Марти написаха възпитаниците на Центъра за работа с деца

12 коледни картички с мили послания, в които най-често срещаната дума е здраве, ще получи 17-годишният Мартин Христов, който се бори с тежка болест. Картичките са от детските формации към ЦПЛР Център за работа с деца, те споделиха написаното за Марти с публиката на своя благотворителен концерт снощи. Сред зрителите бяха и заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров.

YouTube

„12 коледни картички” бе надсловът на концерта, след изпълнението си всяка от формациите на ЦРД представяше текста на своята картичка и я пускаше в кошница. В концерта участваха над 220 деца от : Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова; Вокална група „Веселите глухарчета” и Жанет-Мари Кръстева от Класа по поп пеене с ръководител Свилена Дечева; Танцови състави „Елбетица”, „Булгарика” и Коледарска група с ръководители Жулиета Иванова и Румен Иванов; Школата по пиано с ръководител Шукран Шукри; Школата по китара с ръководител Валентин Стоянов; Младежки Духов оркестър с ръководител Милен Бенков; Школата по английски език „Стъпка по стъпка” с ръководител Неджля Февзи; Танцова формация „Феникс” с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов. Картички бяха приготвили и децата от Школа по изобразително изкуство с ръководител Цветомира Петрова и Школата по дигитално изкуство с ръководител Ангелина Рахова. 

12-те картички ще бъдат изпратени на Марти, а събраните от концерта средства ще бъдат преведени по сметката за лечението му. Сумата е 2713,05 лв. – от билети, от базара от сувенири, изработени от преподавателите в ЦРД, който се проведе във фойето на Общински културен център, както и 200 лева от ДГ №12 ”Васил Левски”. Свързаните с организацията на концерта са работили безвъзмездно за тази кауза, стана ясно в края на концерта, когато бе изказана благодарност на: Община Разград; Стела Радославова и Катерина Ганева – предоставили сувенири за базара; Общинско радио-Разград – инж. Анко Аврамов; Димитър Атанасов и Цоньо Петров; Живко Жечев – оператор; педагозите от ДГ”Васил Левски”; Мариян Димитров – ръководител салон; Али Мехмедов – осветление; Валентин Радев – сценична механизация; Ивайло Сяров – театър майстор; Стефан Спиров – отопление; Бехидже Салимова, Мергюл Джелилова, Веска Илиева – екип почистване в ТМЦ; директора на Общинския културен център инж. Атанас Атанасов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе