Кметът Денчо Бояджиев и заместник-кметът Добрин Добрев се срещнаха с председателите на пенсионерски клубове в Разград

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Добрин Добрев участваха днес в традиционната в навечерието на коледните и новогодишни празници среща с председатели на пенсионерски клубове в общината.  

Пред тях г-н Бояджиев обобщи годината като нелека, но година, в която е продължила работата на общинската администрация в посока общината да става все по-хубава. Покани гостите си и на най-скорошното събитие, свързано с подобряване на средата в града – откриването в събота на обновената спортна зала „Абритус“. Г-н Добрев пък им обърна внимание на богатия културен календар, възобновен след Ковид-ситуацията, конкретно на празничните събития по коледно-новогодишните празници – коледния базар, почти ежедневните концерти на различни формации, поредицата от концерти „Под коледната елха“ между 19 и 23 декември. Г-н Добрев припомни и част от инвестициите, направени от Община Разград през годината: закупуването на нов рентгенов апарат за ДКЦ-1, обновяването на детски и изграждането на спортни площадки в града и по-малките населени места, асфалтирането на улици в населените места, ремонтите на Регионалната библиотека, Етнографския музей и Музикалната школа, на общински апартаменти, в които да се настаняват нуждаещи се жители на общината, прочистването на района около Пантеона и стартиралата процедура за асфалтиране на алеите. Г-н Добрев анонсира и някои от предстоящите през следващата година намерения на местната управа, част от които ще се финансират със собствени средства, а за други ще се кандидатства с проекти, някои от които по Плана за възстановяване. Сред предстоящите проекти за реализация са рехабилитацията на водопроводна мрежа в югозападната част на Разград, кандидатстване с проект за изграждане на Младежки център в бившия МУЦ, обновяване на Дома за стари хора и други.

YouTube

Председателите на пенсионерски клубове отправиха пожелания към ръководството на Община Разград за здраве и успехи, благодариха за отзивчивостта и съпричастността към техните проблеми, в конкретика за новото помещение на пенсионерски клуб „Абритус“ и за предоставено оборудване в други от клубовете. Споделиха още, че техни гости от пенсионерски клубове в други региони остават силно впечатлени както от добрата база, с която разполагат, така и от самия град.

Тематично за празниците групата дойде със сурвакница и сурвакарят Петър Николаев отправи традиционните благословии за Коледа към кмета и неговия заместник.

Председателите на пенсионерски клубове бяха сред първите гости на общината, които получиха новите рекламни материали с логото на Община Разград – календари, тефтери и химикали.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе