Наказания за петима, причинили по непредпазливост смъртта на 46-годишен разградчанин

Окръжен съд – Разград призна за виновни петима мъже, които на 8 януари 2021 г. в Разград, при условията на независимо съпричиняване, по непредпазливост причинили смъртта на 46-годишния К.В.П. от Разград, вследствие на умишлено нанесена на 20 декември 2020 г. средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота поради тежка черепно-мозъчна травма с контузия на мозъка.

Припомняме, че инцидентът се е случил близо до вендинг автоматите на кръстовището на улиците „Иван Вазов“ и „Никола Вапцаров“, където мъжът и 26-годишният му син били нападнати от четири 18-годишни момчета и едно на 20 години. Мъжът бе настанен със счупен череп и кръвоизлив в разградската болница, а синът му бе с хематом на главата. Въпреки проведеното лечение на 8 януари К.В.П. починал.

YouTube

Делото се гледа днес по реда на съкратеното съдебно следствие, като в съдебната зала и петимата изразиха съжаление за стореното.

На подсъдимите М.П., Г.Г. и П.П. съдът наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от две години, изтърпяването на които отложи за срок от четири години.

На останалите двама подсъдими Е.Е. и Дж. А. съдът наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, изтърпяването на които отложи за изпитателен срок от пет години.
Всеки от тях ще трябва да заплати и разноски по досъдебното производство в размер на 1573,55 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе