Националната конференция „Математиката е за всеки“ в Разград

Заместник-кметът Хабибе Расим приветства участниците в Националната конференция „Математиката е за всеки“ – подходи и практики за STEAM обучение в условията на включваща среда. Заедно със заместник областния управител Найден Късов, експертът в РУО на МОН Ананас Богословов и Стив Матушак – ръководител завод в „АДМ-Разград“ г-жа Расим бе официален гост на събитието.

Конференцията се организира от ОУ “Васил Левски“-Разград и РУО на МОН-Разград. Форумът е свързан с проекта на разградското училище под същия надслов „Математиката е за всеки“, който е реализиран през 2022 г. в рамките на програмата „Учим заедно“ на Фондация „Заедно в час“, финансирана от Фондация „Америка за България“.

YouTube

Целта на конференцията е да представи добри практики за обучение по математика в начален и прогимназиален етап на образование. Ще бъде споделен опитът на училището и партниращите организации, работили по проекта „Математиката е за всеки“, реализиран през 2022 г. в рамките на програмата „Учим заедно“ на Фондация „Заедно в час“, финансирана от Фондация „Америка за България“. Участие в конференцията  вземат учители по математика, директори на училища от цялата страна, както и представители на партньорските ни организации, подпомогнали проекта – Сдружение „Образование без раници“ InByte ltd и Център за творческо обучение, образователни експерти, представители на родителската общност и други заинтересовани страни.

Конференцията бе открита от директора на ОУ “Васил Левски“ Диана Първанова, тя бе и модератор на първата пленарна сесия.

Конференцията започна с поздрав към гостите – танцово изпълнение момичетата оот ТФ “Сладури“ с ръководител Катя Портянова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе