Полицията предприема превантивни мерки във връзка с коледно – новогодишните празници

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около обектите и местата, където се провеждат тържества и празнични прояви; в районите на коледни и новогодишни базари, църковни храмове и др. Организирани са срещи с лица, осъществяващи частна охранителна дейност в заведения с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.

Празничната суматоха е и удобен момент за крадците, които използват навалицата около коледните базари и местата за струпване на хора. Полицейските служители напомнят гражданите да бъдат бдителни и отговорни към личните си вещи – документи, пари и банкови карти.

YouTube

Тъй като предстоящите празнични дни дават възможност за продължително пребиваване извън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора, но все пак да информирате най-близките си, които да наблюдават дома ви. Избягвайте да държите големи суми пари или скъпи вещи в дома си. Малките по обем, но с висока стойност предмети дават възможност на крадците безпрепятствено и незабележимо да се отдалечат от местопроизшествието.

За да бъде празникът наистина весел и без нежелани инциденти, използвайте пиротехнически изделия, купени от лицензирани магазин. Всяко изделие трябва да е в оригинална опаковка и да е придружено с инструкция за употребата му на български език.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и след употреба на наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. От 23 декември до 3 януари на територията на ОДМВР-Разград ще се проведе полицейска операция по безопасност на движението. Целта е да се ограничат предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и да се гарантира безопасността на движението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе