Кубрат почете Ботев

Днес град Кубрат отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев. На 6 януари /Богоявление/ 2023 година (по нов стил) се навършват 175 години от рождението на гениалния поет и революционер.

По повод годишнината точно в 12.00 ч. пред бюст-паметника на героя в лудогорския град Община Кубрат и СУ „Христо Ботев“-гр. Кубрат организираха тържествен общоградски ритуал по полагане на венци и цветя.

YouTube

Събитието бе уважено от Общинското ръководство и администрация, начело с кмета Алкин Неби, училищни преподаватели от училището, чиито патрон е Христо Ботев, десетки ученици, ръководството на най-голямото учебно заведение в общината, водено от директора Росица Христова и граждани.

Слова и стихотворения от творчеството на гениалния поет и революционер прочетоха възпитаници от 6-ти „a“, 9-ти „a“, 10-ти „a“ и 11-ти „a“ клас при СУ „Хр. Ботев“ – Кубрат.

Венци пред паметника бяха поднесени от Община Кубрат, Общински съвет – гр. Кубрат, СУ „Христо Ботев“ -гр. Кубрат и от Общинския съвет на Движението за права и свободи (ДПС) с председател Онур Зайкъров.

НА БОГОЯВЛЕНИЕ КУБРАТ ПОЧЕТЕ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ Днес град Кубрат отбеляза 175 години от рождението на Христо…

Posted by Община Кубрат on Friday, January 6, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе