Близо 500 пътни нарушения в Разградско през първата седмица на 2023

482 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 2 до 8 януари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 564 фиша и 58 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани четирима пешеходци.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в два – употребата на алкохол и в други три – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината до момента са проверени общо 1341 превозни средства и 1600 лица. 22-ма водачи са санкционирани за неправилно паркиране, а трима – за отнемане предимство на пешеходци. Засечените нарушения на скоростните режими са 94. Връчени са девет електронни фиша и са съставени 4 предупредителни протокола.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе