Благотворителна акция набра над 2000 лева за деца в неравностойно положение в Кубрат

В края на миналата година Община Кубрат, съвместно със СУ „Христо Ботев“ – Кубрат, Професионалната гимназия в града, ОУ „Христо Смирненски“, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания, Центъра за подкрепа и личностно развитие в Кубрат, благотворителна кампания „Снежинка“ и други, организираха благотворителен Коледен базар в подкрепа на деца в неравностойно положение с изяви в науката и спорта. Към акцията се включиха също представители на местния бизнес в общината, местни общественици и граждани.

Под патронажа на Кмета на Община Кубрат, г-н Алкин Неби, бе организирана и бизнес среща, на която местната администрация в общинския център призова за подкрепа и съдействие за общо шест деца. Преди това Община Кубрат отделно осигури и Коледни ваучери за общо 68 деца.

YouTube

Днес бе обявена набраната сума, която е в размер на 2195, 60 лв. Дарените средства ще бъдат предоставени на нуждаещите се в два транша, като първият ще се осъществи до края на месец януари 2023 г., а вторият ще е през месец септември, когато децата ще посрещнат новата учебна година.

От свое име и от името на Община Кубрат кметът Неби изказа благодарности към инициаторите, участниците и към всички, които се включиха в благотворителната инициатива в лудогорския град.

„Сърдечно благодаря на хората, подкрепили тази кауза, изразявайки безрезервната си подкрепа и съпричастност, и които отделиха време, труд и средства! В тези трудни времена всяка помощ е безценна, а вярвам, че добрите хора винаги ще бъдат светъл пример за обществото ни, особено когато става въпрос за нашите деца.“, заяви Алкин Неби, който пожела на всички най-вече здраве и щастие.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ НАБРА НАД 2000 ЛЕВА ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕВ края на миналата година Община Кубрат,…

Posted by Община Кубрат on Thursday, January 12, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе