Държавният глава връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на ПГ на „БСП за България“

Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българския парламентаризъм ще бъде допълнителен мотив за съставяне на редовно правителство. Това заяви президентът Румен Радев, след като връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на „БСП за България“.

Президентът заяви, че е избрал политическата формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство с ясна политическа отговорност. Държавният глава допълни, че във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само е успяла да съхрани диалога с всички парламентарно представени политически партии, но и е показала, че може да прави компромиси и да постига съгласие, да влиза в коалиция и да управлява заедно със свои идеологически опоненти. БСП взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически формации в българския парламент, заяви още президентът Радев. 

YouTube

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова посочи, че политическата формация ще търси съгласие, за да бъде съставен редовен кабинет.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе