РИОСВ-Русе обяви конкурс за комикс по повод Световния ден на влажните зони 2 февруари

РИОСВ-Русе отправя предизвикателство към учениците от областите Русе, Разград и Силистра, да участват в конкурс за изработване комикс на тема: „Малки истории от Сребърна”. Той е посветен на Световния ден на влажните зони 2 февруари, чието мото през 2023 г. е „Време е да възстановим влажните зони“.

Комиксите могат да съдържат до 5 рисунки в максимален формат А4, пресъздаващи разказ, с визуална последователност, да разказват някаква история с поучителен елемент. По желание авторите могат да приложат кратък текст и да използват техники или средства по избор. Обект на конкурса е влажната зона – „Сребърна“ и нейните обитатели – растения и животни. Комиксите могат да отразяват годишните времена и промените, които настъпват във влажната зона; водолюбивите птици, които се срещат на територията  на Сребърна – къдроглави пеликани, неми лебеди, червен агъч, сива чапла, бяла чапла, голяма белочела гъска, корморани  и др. водоплаващи; ролята на влажната зона;

YouTube

Конкурсът е предназначен за ученици от първи до седми клас. Желаещите да участват в конкурса, могат да изпращат творбите си по пощата на адрес: гр. Русе 7000, бул. „Придунавски” № 20, РИОСВ-Русе, за конкурса. Творбите да са придружени с информация за автора – възраст, учебно заведение, ръководител, телефон за контакт и пощенски адрес.

Крайният срок за изпращане на комиксите е 10 февруари 2023 г., като резултатите ще бъдат обявени на 17 февруари 2023 г. Победителите ще бъдат отличени с индивидуални предметни награди. След конкурса РИОСВ-Русе ще публикува най-добрите творби на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Екипът на РИОСВ-Русе пожелава вдъхновение и успех на потенциалните участници!

Пълните условия на конкурса са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе