Двама инспектори от ГДБОП ще участват в дискусия с разградски тийнейджъри на тема „Тъмната и светлата страна на интернет“

Снимка: МВР

Двама инспектори от ГДБОП ще участват в дискусия с ученици и учители от разградски гимназии на тема „Тъмната и светлата страна на интернет. Опасности пред младите хора”. Събитието се организира от Община Разград  – Общински съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба срещу  противообществените прояви и ОД на МВР-Разград и ще се проведе утре в Световния ден за безопасен интернет 7 февруари от 14,00 ч. в зала 102 на Община Разград.

Обучители в събитието ще са Михаил Драгоданов и  Албена Спасова – инспектори в специализиран отдел „Киберпрестъпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”/ГДБОП/.

YouTube

В дискусията ще вземат участие и: съдия Нели Генчева – председател на Районен съд-Разград, както и представители на Районна прокуратура-Разград.

Дискусията е част от инициативите, които Община Разград организира във връзка с превенцията на престъпленията в онлайн пространството, потърпевши от които са децата. Първото мащабно събитие на тази тема бе откритият урок от социалната кампания „Пази детето в интернет”, в който участваха близо 500 ученици от община Разград. То се проведе през декември 2022 г. по инициатива на заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе