Над 550 нарушения по пътищата на област Разград за изминалата седмица

553 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 30 януари до 5 февруари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 312 фиша и 63 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение е санкционирани 14 пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в два – употребата на алкохол и в други два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 28 януари до 3 февруари се проведе специализирана полицейска операция с акцент „Пешеходци“. В хода на акцията са установени 32 нарушения – седем от тях, свързани с пресичане на нерегламентирани места и 25 за внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно. Засечените нарушения на скоростните режими са 168. В дните на СПО са проверени 561 превозни средства и 716 лица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе