Победи за Вълците в Елита

Момчетата до 14 години победиха вице шампиона Доростол Силистра, а момичетата в тази възраст спечелиха убедително срещу Светкавица Търговище.

На 03.02.2023 г. се изигра 9-и кръг от Източна Елитна Група за момичета до 14 г. Разградчанки гостуваха в Търговище. След страхотна игра в защита, борба под коша и комбинативност в нападение те се наложиха убедително над Светкавиците, като спечелиха всички четири части съответно с 18:5 / 18:9 / 19:11 и 20:4 за крайното 75:29 точки.

YouTube

Показател за отборната игра е точковият принос на състезателките: Анджи Димитрова отбеляза 11т, с по 10т се отчетоха Ивет Георгиева, Антония Георгиева и Ивайла Савова. Андреа Великова вкара 9т, с по 6т са Радост Бучукова, Ивиана Иванова и Моника Добрева, а капитанът Виктория Атанасова – 3т. Галиана Георгиева и Йоана Димитрова са с по 2т.

„Самият факт, че допуснахме само 29 т. и 11 състезателки са вкарали кошове, е показателен за качеството на отборната игра. Баскетболът е отборен спорт и повишавайки колективната философия при треньори и състезатели, повишаваме и нивото на комбинативност в нападение и защита.

Същото важи и за момчетата, които бяха безкомпромисни срещу вице републиканските шампиони от Доростол Силистра. След много силна първа четвърт ( 23:4) Вълците си осигуриха солиден аванс и въпреки че загубиха втората и третата част, съответно с 14:16 и 16:17 точки, успяха да покажат добро физическо състояние и взеха последната четвърт с 22:17 за крайното 75:54 точки. Мачът се изигра в страхотната зала Абритус, като за разградчани най-резултатен бе Ивайло Иванов с 25 т. Капитанът Наско Анастасов отбеляза 12 т, Александър Енчев – 10 т, Йовко Йорданов – 7 т, Матей Даскалов – 6 т, Даниел Стоянов – 5т, Раян Огнянов – 4т, а Йордан Йорданов, Димитър Колев и Георги Димитров по 2т.

За доброто настроение се грижеше и талисманът Вълк, който е подарък от родители за клуба и е страхотна атракция за всички деца. От клуба канят всички приятели на спорта в уникалната зала Абритус на 19.02, когато гости в Разград ще бъдат момчетата и момичетата до 14 г. от Спартак Плевен.

Мачът на момчетата е от 12:00 ч., а на момичетата – от 14:00 ч. в зала Абритус.

От клуба благодарят на община Разград за отличните условия в залата, на Амета с тяхната марка Лудогорско пиле, както и на всички дарители и спонсори, с чиято подкрепа съществува клубът! 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе