Започна почистване на стъпалата към „Cartoon“ и „Орел“, продължава и разчистването на дерето до ул. „Добруджа“

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед днес на два обекта, които се почистват от работници от ОП“Паркстрой“. Дейностите и по двата участъка са свързани с подобряване на инфраструктурата и осигуряване на безопасност за гражданите.

Районът около стъпалата към хотел „Cartoon“ и жк „Орел“ се почиства от храстовидна саморасла растителност, короните на дърветата се повдигат с оглед осигуряване на видимост, а също и за да се просветлят участъците около осветителните тела. Дейностите се извършват и с оглед проверка на състоянието на плочниците. На по-късен етап предстои и окосяване на тревната площ и засяване на  почистените участъци с тревна смес. Разчистват се стъпалата и от изхвърлени на нерегламентирани места отпадъци. В тази връзка Община Разград призовава гражданите да изхвърлят отпадъците в съдовете за смет.

YouTube

В пъти повече са нерегламентирано изхвърлените отпадъци в дере „Добруджа“ по посока кръстовището с път Е70. Със стотиците пластмасови бутилки и други бавно разградими боклуци работниците от  ОП“Паркстрой“ за няколко часа напълниха контейнер за строителни отпадъци, а бе почистен участък от няколко квадратни метра. В същото време се прочиства и храстовидна и дървесна растителност, обрасли дерето. Прочистването на участъка е с цел превенция и във връзка с подобряване на проводимостта на дерето. Изрязаните храсти и клони се обработват с дробилка на място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе