„Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад хлебар-сладкар“ в ПГИ „Робер Шуман“

В два последователни дни в Професионална гимназия по икономика „Робер Шуман“ се проведе училищният кръг на състезанието „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад хлебар-сладкар“. В надпреварата взеха участие учениците: Арзу Исмаил, Августин Чакъров, Ниляй Акифова и Корай Шукри Лютфи от XII-ти клас, обучаващи се в професионалното направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ със специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечение“ и учениците: Радостина Стоянова, Берил Мехмедова, Мелике Самед и Даяна Симеонова от X-ти и XI-ти клас, обучаващи се в направление „Хранителни технологии“ със специалност „Производство на хляб и хлебни изделия“.

Учениците с професия „Ресторантьор“ имаха за задача да приготвят здравословни ястия, а учениците с професия „Хлебар-сладкар“ – изделия от различни видове тесто. Ястията бяха аранжирани съгласно регламента на състезанието и отговаряха на критериите за оценка.

YouTube

Състезателите имаха добра организация и техника на работа, вложиха прецизност в изпълнението, оригиналност при приготвяне и оформяне на ястията.

Те показаха своите знания и умения и бяха оценени чрез оценъчни карти с точки по следните критерии: външен вид и работно облекло, лична хигиена и хигиена на работното място, безопасност при работа със съдове и инвентар, ефективност при използване на ресурси и хранителни продукти, организация и техника на работа, прецизност на изпълнение, оригиналност, новаторство при приготвяне и оформяне, вкусови качества, работа в екип.

След обсъждане и дегустация комисията излъчи за победители:

Състезание „Най- добър млад готвач“:

I място- Арзу Исмаил Исмаил

II място- Корай Шукри Лютфи

III място- Ниляй Янаева Акифова

Състезание „Най- добър млад хлебар-сладкар“:

I място- Мелике Самед Мехмед

II място- Берил Ерсинова Мехмедова

III място- Радостина Боянова Стоянова

Победителите бяха наградени лично от директора на гимназията – инж. Христина Панчева, която им благодари за участието и им пожела да продължават да работят със същoто старание и ентусиазъм и да покоряват още по- високи върхове в кулинарното изкуство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе