С празнична програма МКБПММН-Кубрат гостува в „Дом за стари хора-Тертер“ в навечерието на 1 март

Поредната инициатива на кубратската комисия в  сътрудничество с Шенал Исмаил и нейните възпитаници от ГЦОУД при СУ „Христо Ботев“ се реализира на 28 февруари в „Дом за стари хора-Тертер“ в  навечерието на 1 март. Празникът е един от най- хубавите битови празници, познати в българския календар. Посещението в Дома инициаторите посветиха на два празника –  Баба Марта и 8 март – друг знаков мартенски празник – Международният ден на жената, който се тачи и празнува в различни краища на света.

YouTube

С музикална програма от песни, стихчета и танц възпитаниците на Ш. Исмаил предизвикаха радостни сълзи в очите на възрастните и спечелиха сърцата им.  Топлите им благодарности развълнуваха всички. Всеки един потребител получи мартеница, изработена специално за случая собственоръчно изработени от самата учителка, които бяха подарени на възрастните. Четвъртокласниците по време на срещата излъчиха и призив „На възрастен не продавай, а подари“.  Празнични осмомартенски пакети  получиха 18-те възрастни жени. Позитивните чаши пълни с лакомства са осигурени със средства от благотворителната кауза „Заделям джобни за дете или възрастен в нужда“.  От името на Клуб „Емпатия“  в събитието участваха Еля, Изел, Симге и Толга. Приятна изненада поднесе Аляра от танцовата група, чиито родители Джемиле и Шакир Ешреф постоянно пребиваващи в Англия подариха мартенички за всички от дома с пожелание в дните им да не липсва здраве и добро настроение.

В подготовката на събитието за Дома се  включиха 9 деца от 4. б клас с класен ръководител Величка Иванова и четирима възрастни (Николай Иванов – кметски наместник на село Тертер, Сунай Исмаилов – кмет на село Сеслав и двама пожелали анонимност, но силно съпричастни към детските изяви и техните благородни сърца). Специална картичка за персонала на старческия дом изработиха възпитаниците на Йонка Николова от Община Нови пазар.

Срещата завърши ръка за ръка в кръшно българско хоро, на което се хванаха деца и служители и под аплодисментите на потребителите емоциите се вдигаха все повече и повече. Директорът на Дома г-н Метин Барзат благодари на децата за милата изненада и празничния дух, който внесоха, и им пожела успехи в училище и нови срещи. И децата си тръгнаха с мартеници, изработени от служителите в дома и вкусна почерпка.

„С интерес следя децата и техните ръководители, които подкрепят инициативите на кубратската местна комисия, чийто председател съм и не крия задоволството си от положителните резултати и отзвука, който получавам“, сподели председателя на МКБППМН-Кубрат Мирослав Йорданов, който не успя да присъства на събитието поради служебен ангажимент, но изпрати чрез секретаря на комисията Надие Карагьозова своите благопожелания към всички участници в благородната инициатива.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе