Тържество под наслов „Разград – сърцето на Лудогорието“ в ДГ „Лудогорче“

Патриотичното възпитание на децата още от най- ранна възраст е една мисия ,която детската градина  и семейството изпълняват съвместно.Това беше и повода тази вечер занималнята на група „Зайчета „ при ДГ № 2 „Лудогорче“ да се превърне в една сцена , на коятo възпитаниците на г-жа Валентина Кирилова , г-жа Севим Алиева и помощник възпитателката Станислава Славейкова,  демоnстрираха своя талант на добри рецитатори , танцьори , както и доказаха , че славното минало и традиции на нашия град не са забравени.Те са живи , увековечени , предават се от поколение на поколение .

В продължение на няколко години екипът на група „Зайчета „ използват най- различни форми за да запознаят децата с богатото минало на нашия град , да усетят, че само една разходка из града е достатъчна за да се докоснем до исторически събития , велики личности , паметници , съхранили за поколенията героизма на нашите предци.

YouTube

С много голямо  старание и усърдие децата бяха заучили песни в които се възпява китното ни Лудогорие , рецитираха стихове ,танцуваха в ритмите на българския фолклор . Макар и още малки у тях са формирани родолюбиви чувства , възпитават се в дух на патриотизъм и уважение към богатото историческо минало.

Огромен беше интереса на родителите , които в годините на съвместна работа винаги са били партньори на педагозите при възпитанието , образованието и формирането на детската личност . Гости на изявата на децата от групата бяха  – г-н А. Петков –началник на РУО –Разград, г-жа Т. Ненкова и г-жа А. Маджарова –главни експерти към отдел „Образование и спорт „ в община Разград , които поздравиха децата за тяхното отлично изпълнение.

Едно малко предизвикателство бяха подготвили госпожите към родителите и гостите на тържеството  с което всички присъстващи доказаха ,че много добре познават забележителностите на нашия град.

За да бъдат децата добри граждани , да уважават и познават миналото на родния град ,ние възрастните трябва да запалим пламъчето на родолюбието и патриотизма , а те сами ще се убедят ,че нашия град Разград е сърцето на Лудогорието –красив и богат на традиции и велики личности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе