Сигурен бърз кредит, но как?

На почти всички ни се е налагало в даден момент да имаме нужда от допълнителни финанси. Когато имаме спешна нужда от пари, започваме да търсим най-добрата възможност да се сдобием с нужните средства. Бързите кредити станаха популярни през последните 15 години и много хора използват точно тях като метод за финансиране, когато имат спешен проблем. Вземаме пари на заем, за да направим освежаващ ремонт, да ремонтираме колата, да платим битовите сметки или пък да си закупим техника. Независимо каква е целта, с която търсите допълнителни финанси важно е да сте запознати с някои детайли.

Да се сдобиете с кредит вече е доста лесно. Всичко се случва бързо и без да е нужно клиента да полага кой знае какви усилия. Въпреки това нещата трябва да се случват стъпка по стъпка. Ето през какви стъпки трябва да преминете, за да вземете сигурен бърз кредит.

YouTube

  • Помислете точно каква сума ви е нужна

Една от най-важните стъпки е планирането на точната сума. Пресметнете колко пари ще ви трябват, за да изпълните целта си. Важно е да не вземете прекалено малка сума понеже след това ще търсите как да си набавите останалата част от парите. Ако пък вземете много голяма сума има шанс да я похарчите за ненужни покупки. Изчислете точно какви месечни вноски ще можете да връщате без затруднения. Пресметнете сметките си и другите кредити, които погасявате. При възможност си съставете месечен бюджет и опитайте да намалите разходите си. Вече има доста мобилни приложения, които могат да ви помогнат в съставянето на месечен бюджет.

  • Намерете сигурен кредитор

Важно е да изберете надеждна финансова компания, от която да вземете сигурен бърз кредит. Ако до сега не сте теглили такъв вид заем и не сте наясно какво трябва да знаете, можем да ви посъветваме няколко важни неща. Първо, отделете достатъчно време да прегледате сайтовете на различните кредитни фирми. Вижте дали на самия сайт има кредитен калкулатор, представителен пример и достъпни общи условия. Ако тези неща ги има на сайта значи компанията цели да даде информация на клиентите си и има малък шанс да има скрити такси и други възможни уловки. Имайте предвид, че някои от кредиторите, предлагащи бърз кредит не отпускат заеми на клиенти, които нямат доказуеми доходи. За доказуем доход обикновено се смятат приходи от трудови договори, граждански договори, майчинство, пенсия. Разберете повече за фирмите за бързи кредити тук: https://lendup.bg/izbor-sred-mnojestvoto-firmi-za-barzi-krediti/ .

  • Изберете точния финансов продукт

Фирмите за бързи кредити предлагат различни кредитни продукти. Най-известните са бърз заем на вноски и кредит до заплата. Друг продукт предлаган от небанковите компании е кредит срещу ипотека/обезпечение (най-често недвижим имот). С него можете да вземете по-големи суми, но трябва да притежавате собствен имот, който да заложите срещу отпуснатия кредит. Не всяка компания предлага всички кредитни продукти. Някои от кредиторите отпускат по-малки суми, които може да не са достатъчни за вашите цели. Проверете коя кредитна фирма отговаря най-много на вашите нужди и проучете нейните условия и изисквания.

  • Кандидатстване за сигурен бърз кредит

Вече сте избрали кредитор, на който да се доверите, както и желания вид заем. Какво следва от тук нататък? Нужно е да кандидатствате. Можете да направите това по няколко различни начина – на сайта на компанията кредитор като попълните форма за кандидатстване, на телефон на компанията или пък на място в офис. За да подадете заявка ви е нужна само валидна лична карта. Останалата информация ще бъде проверена от фирмата кредитор. След като сте попълнили данните си, служител от фирмата ще се свърже с вас, за да ви съобщи дали сте одобрени за желаната сума. Ако отговорът е ‘‘да‘‘, трябва да подпишете набор от документи. Това може да се случи онлайн или в офис на кредитора, в зависимост какъв е методът на работа на финансовата институция. Четете договора си и се интересувайте от подробностите. Задавайте въпроси на своя кредитен експерт. След като сте го подписали е време да усвоите вашата сума. Това отново може да се случи по няколко различни начина – попитайте какви са те.

  • Погасяване на задължението

След като сте изтеглили желания бърз заем и сте изпълнили целта си, трябва да погасите задължението. Плащайте вноските си в срок, за да не изпадате в просрочия. Забавянията в плащането на месечните вноски водят до лоша кредитна история, което пък води до проблеми, когато искате да се възползвате от следващ кредит. Да сте редовни платци ви носи куп позитиви, които ще ви помогнат да запазите финансовата си стабилност. Такива са по-изгодните условия при следващо кандидатстване за бърз или банков заем, влизането в програми за лоялност и получаването на специални оферти.

Вземането на сигурен бърз кредит не е нещо сложно. Важно е да следвате стъпките описани по-горе, за да ви излезе изгодно вземането на пари на заем. В случай, че нямате сигурни бъдещи приходи по-добре не теглете кредити. Не ви съветваме да вземате заеми и за неща като хазарт, емоционални ненужни покупки, рискови начинания или за да ги дадете на друг човек.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе