Баскетболни успехи за отборите на “Вълци-Разград”

В разгара на държавните първенства по баскетбол за подрастващи отборите на Вълци-Разград показват прогес, спрямо миналогодишните резултати и се противопоставят все по-уверено на големите и утвърдени школи в Източна България. Момичетата до 13 г. директно се класираха на финали, след като по безапелационен начин завоюваха първото място в Източна България – с 6 категорични победи и точков актив от 418:157.

В неделя (19.03) се проведе последният кръг от държавното първенство за момичета до 13 г. – Изток 1-7 място. Разградските момичета показаха страхотна игра в нападение и защита и последователно победиха отбора на Черно Море Одесос с 59:33 и тима Доростол Силистра с 60:20 точки.

YouTube

„Страхотни са нашите момичета! Тренираме упорито и доста интензивно. И въпреки всички трудности те успяват да извадят звяра от себе си на терена и да доминират над всички по пътя си към върха. Благодаря на всички родители за търпението и ангажираността към целия процес!“, сподели треньорът на Вълците Пенко Велчев.

С успехи радват и момчетата до 13 г., които са “на две победи” от директно класиране за финали. В неделя (19.03) те изиграха поредния кръг от държавното в тази възраст в зона Изток – 1-7 място. Вълците показаха зъби и последователно надвиха отбора на Чавдар Троян с 100:25 и отбора на Берое Ст.З с 87:39. “Припомняме, че Берое ни победиха на миналогодишния финал и се класираха 4-ти в България, а ние 5-и. За нас това е безспорно израстване”, споделят от клуба. На втори април в Разград ще се проведе и последният турнир преди финалния етап, къде Вълците посрещат отборите на Етър Велико Търново и Тунджа Ямбол. При две победи разградчани ще добият право на директно класиране за финалите.

Междувременно завърши първенството за юноши до 17 г. – Изток – 7-11 място. С актив от една победа и три загуби Вълците заеха 10-о място в дебютната си година в първенствата. „Прогресът при младежите е удивителен. Тренираме само от 6 месеца и резултатите са налице. Благодарим на момчетата за отдадеността по време на тренировки, тяхната мотивация и любов към играта са за пример. За възможността да тренираме интензивно и да сформираме нови отбори от желаещи да играят баскетбол благодарим на Лудогорско пиле“, казват от клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе