Арман Ахмед от ОУ „Васил Левски“, гр. Разград е финалист в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

На 25 март се проведоха регионалните кръгове на Тринадесетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Тази година над 4200 ученици от цялата страна се трудиха неуморно и научиха правописа на 800 думи на английски език. Училищните шампиони и техните подгласници премериха сили в регионалните състезания, а най-добрите тридесет от тях стигнаха до финала, който ще се проведе на 22 април в София.

Списък с всички финалисти можете да намерите на: http://spellingbee.bg/national-finalists-spelling-bee-2023/   

YouTube

Арман Ахмед от ОУ „Васил Левски“, гр. Разград е финалист в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Шампионите положиха огромни усилия и доказаха, че старанието и състезателният дух винаги водят до отлични резултати. Всички те се състезаваха за Голямата награда – летен лагер, по време на който да учат и се забавляват заедно, докато общуват помежду си на английски език. Летният езиков лагер Spelling Bee ще събере на едно място ученици от цяла България, които споделят не само любовта към английския език, но и мотивацията да учат нови неща и да се развиват. Нека те са пример за всички деца, че когато полагаш усилия, всичко е възможно!

„Състезателният характер повиши мотивацията на учениците да изучават английски език, станаха по-активни в час, възприемат ученето като предизвикателство, а не като задължение.“ – споделя Мина Костадинова, учител по английски език в СУ „Св. Княз Борис I”, с. Старцево. Тази година много от финалистите в състезанието са от малки населени места като Мадан, Радомир, Костинброд, Ботевград, Горна Оряховица, Раднево и Генерал Тошево.

Фондация КОРПлюС стартира дарителска кампания за финансиране на участието на десет финалисти в летния лагер. Необходимата сума, за да се превърне това преживяване в реалност за един участник е 400 лв., а нашата обща цел е да наберем 4000 лева. С вашата незаменима подкрепа ще финансираме участието на най-добрите сред най-добрите ученици в Летен езиков лагер. Подарете им една незабравима седмица в с. Годлево в полите на Пирин планина, изпълнена с игри, спорт, забавления и нови приятелства!

Можете да подкрепите нашата кампания на https://www.platformata.bg/bg/kauzi/2018:spelling-bee/details/campaign.html или с СМС с текст DMS BEE на кратък номер 17 777.

За Spelling Bee. Правописните двубои (на английски „spelling bees“) са американски състезания, в които участниците трябва да изговорят буква по буква думи на английски език. Състезателният елемент е много силен мотиватор за участниците, а емоцията е несравнима. Изучаването на чужд език е едно от най-полезните занимания за ума. По този начин тренираме мозъка по-бързо да мисли, да бъде гъвкав и да учи по-лесно. Системното учене подобрява вниманието и концентрацията, паметта и уменията за решаване на проблеми в различни области. Убедени сме, че нашите шампиони ще продължават да развиват потенциала си и ще бъдат пример за успешни млади хора и личности.

За Фондация КОРПлюС. Създадени сме през 2012 г. като приемник на Корпус на мира на САЩ в България. Целите ни са разнообразяване и подобряване на обучението по английски език, развиване на социални и лидерски умения сред младежта. Основните проекти на фондацията са Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee и Националното състезание по творческо писане на английски език. И двете състезания се провеждат за тринадесета поредна година и в тях годишно участват над 10 000 ученици от цялата страна. Най-много се гордеем, че нашите състезания са любими на учениците и учителите по английски език.

Предстоят националните финали – Spelling Bee ще се състои на 22 април, а Spelling Bee JUNIOR на 23 април! И двете…

Posted by Bulgarian National English Spelling Bee on Tuesday, April 4, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе