Празник на буквите в ОУ „Иван С. Тургенев“

Децата от І б клас от ОУ „Иван Сергеевич Тургенев” в Разград бяха едни от най-щастливите на своя празник на буквите. По традиция всички първокласници имат празник на буквите, но за първолаците от ОУ „ И.С.Тургенев” той беше организиран по оригинален и много атрактивен начин под формата на състезание „Горд съм първокласник“!.  За сценария и организацията се погрижи тяхната учителка Калина Начева .В него децата показаха, че вече са грамотни. На това тържество родителите не бяха пасивни зрители, а заедно с децата си участваха в забавни игри и се забавляваха не по-малко от тях. Това беше и една от целите – майките и татковците да бъдат активни участници в празника.

Чрез жребий всички се разделиха на отбори, а след това започна състезанието.В първи и втория  кръг децата проверяваха знанията си по БЕЛ  и Математика с помощта на подарената  от родителите образователна платформа Енвижън .Децата задаваха римувани гатанки и забавни въпроси на родителите си.Третият кръг бе посветен на Родината и на традициите, свързани с народни обичаи .Родителите и децата редиха заедно пъзели , разпознаваха обичаите  и разказваха за тях. Най – забавен беше последният кръг,в който всяко първолаче беше в отбор с майка си и участва в играта „Танцувай с мен“.

YouTube

За всички отбори г-жа Калина Начева бе подготвила още една изненада – те получиха книжки с любими за децата приказки и топки от родителите си.  Настроението се повиши още повече, когато бе донесена вкусна торта с надпис „Ние вече сме грамотни”. Децата си хапнаха от нея и бяха много доволни. Накрая първокласниците поздравиха и своята съученичка,която  бе рожденичка .

За нетрадиционния празник на буквите Калина Начева  благодари на г-жа Станева и г-жа Мехмед –  жури на състезанието,на родителите, които бяха  спонсори и участници, и разбира се, на децата, които се справиха много добре.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе