Пролетен спектакъл в ДГ “Детелина“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим бе гост на пролетен спектакъл в ДГ“Детелина“ снощи.

Малчуганите от четвърта подготвителна група „Плодчета“ представиха възстановка на пролетните празници от традиционния български календар и бяха аплодирани както от родителите си, така и от официалните лица: заместник-кмета Хабибе Расим, главните експерти в отдел „Образование“ в Община Разград Теодора Ненкова и Айлин Маджарова, заместник-директора на ОУ“Отец Паисий“ Веселина Панова.  В спектакъла участваха и две деца от ОУ“Отец Паисий“.

YouTube

Той е подготвен от учителките Здравка Тасева и Анка Петкова, учителката по народни танци Диана Атанасова и учителят по музика Адриян Маджаров.

За чудесните си изпълнения малките изпълнители бяха поздравени от директора на градината Недялка Цанева и от заместник-кмета Хабибе Расим. Г-жа Расим се обърна към педагозите с пожелание да продължат със същото вдъхновение да се трудят за прекрасните деца в градината, а и на тях, и на децата и техните педагози в навечерието на пролетните празници Лазаровден и Цветница пожела здраве, мир и благоденствие, да тачат и милеят за обичаите и да ги предават от поколение на поколение. От името на Кмета Денчо Бояджиев заместник-кметът Хабибе Расим подари саксийно цвете на директора на ДГ“Детелина“, а от отдел „Образование“ подариха книгата „Празничния календар на българчето“.

Още снимки можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе