Сериозен остава броят пътни нарушения засечени от полицията за седмица в Разградско

483 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 3 до 9 април 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 321 фиша и 55 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение е санкциониран и един пешеходец.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в три – употребата на алкохол от страна на водачите.  

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 3 до 9 април на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на акцията са проверени 419 превозни средства и 528 лица. Извършени са 37 проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установени са 101 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са пет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе