Признат в страната и чужбина художник оценява рисунките в конкурса на тема „Аз и Детското полицейско управление“

Лудогорският творец Орхан Исмаил бе председател на тричленното жури, което днес оцени рисунките на децата от Детските полицейски управления в Разград. Петокласниците от ОУ „Отец Паисий“ и СУ „Христо Ботев“ се включиха с 14 творби. В присъствието на инспекторите Детска педагогическа стая Надежда Обрешкова и Тезджан Бошнакова жури в състав художникът Орхан Исмаил, инспектор Иван Игнатов и инспектор Дафина Бърнева разгледа рисунките според заложените в регламента критерии.

YouTube

Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите за рисковете от извършени престъпления и начините на действие за тяхното предотвратяване, първа долекарска помощ, безопасност на движението. Доброволците от Разград попадат във втората възрастова група – от 11 до 13 години. На първо място бе класирана рисунката на Мелиса Мустафа от ОУ „Отец Паисий“. Второ място зае творбата на Десислава Дончева от СУ „Христо Ботев“, а трето – тази на Неслихан Неджмидин от ОУ „Отец Паисий“. Под вещото ръководство на Орхан Исмаил бе определена и поощрителна награда за петокласничката от ОУ „Отец Паисий“ Севилай Али. Отличените рисунки ще отпътуват за София за участие в националния етап на конкурса, който трябва да приключи през месец октомври.

Конкурсът е част от планираните дейности по националната програма на МВР „Детско полицейско управление“ и има за цел да ангажира свободното време на децата като популяризира полицейската професия, възпитава готовност за оказване на помощ, желание за участие в дейности по опазване на обществения ред.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе