„България пее“ в подкрепа на музикалния дом в Разград

На 28 април хор „Железни струни“ при Народно читалище „Развитие 1869“ с диригент Красев Иванов и хор „Златна лира“ – представителен хор на Община Търговище с диригент Илиана Иванова, изнесоха благотворителен концерт под знака на Националната инициатива „България пее“ и Дарителската кампания за набиране на средства, за реставрацията на Музикалния дом.
Настоятелството на Народно читалище „Развитие 1869“ и хор „“Железни струни“ изказват специална благодарност на гостуващия хор и нейно величество Публиката, че се присъединиха към това добротворчество!

Музикалният дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“, със статут на недвижима културна ценност, е символ на Разград, свързан с неговата история и култура.

YouTube

Сградата на Музикалния дом се нуждае от спешни мерки за укрепване и ремонт, поради прогресираща ерозия, която застрашава нейната цялост и безопасното й обитаване.

Основната цел на инициативата е да запазим културното наследство на Разград и да създаваме съвременни условия за духовното му развитие.

Строежът на емблематичните за Разград сгради – Музикален дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ и Театралната читалищна сграда е нагледен пример какво може да се постигне с енергията на хората, когато се обединят в благородно дело. В продължение на 40 години разградчани събират лев по лев средствата, с които са построени тези два храма на духовността.

Подкрепата на местната власт е от голямо значение за успеха на това мащабно начинание.

Обединяването в духовна кауза е жизнено необходимо в добри и в трудни времена. В настоящия момент то e особено актуално.

Нека, по примера на нашите предшественици, съградили Музикалния дом, да обединим възможностите си, в това благородно дело, с което да подпомогнем укрепването и съхраняването на този исторически и културен символ на родния град.

Поколения строители и спомоществователи на тази сграда също са живели в трудни времена, но са успели да осъществят това велико за Разград дело, водени от духовни подбуди.

Духовните ценности винаги са на върха на социалната пирамида, всички останали човешки потребности и дейности се подреждат от основата към върха и имат изключително важната роля да поддържат този крехък връх.

Присъединете се към благородното дело като дарите средства в ДСК Разград IBAN BG47STSA93000027954741 за реставрация на Музикалния дом! Дарените средства ще подпомогнат реализирането на Инвестиционния проект.

Дарения могат да се правят и в брой, на Касата на НЧ“Развитие 1869“ ул. „Антим I“ № 1, срещу Договор за дарение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе