Автомобилно шоу събра над 33 000 лева за малкия Антон от Кубрат

За първи път в област Разград се проведе благотворително драг и дрифт рали в подкрепа на 6-годишния Антон Петров от Кубрат, който е с бъбречна недостатъчност и за чието лечение в кралство Нидерландия ще са нужни финансови средства.

Шоуто от подобен мащаб се организира за първи път в региона и бе организирано от Ивайло Иванов и Мартин Тодоров от Кубрат. В автомобилните демонстрации на летището край
заветското село Острово участваха над 300 състезатели от цялата страна.

YouTube

Към благотворителната акцията се включи и Община Кубрат в лицето на кмета Алкин Неби, като съдействие оказа и съседната Община Завет в лицето на кмета Ахтер Велиев.

В подкрепа на автомобилното мероприятие се включиха и други спонсори. Организаторите благодариха за съдействието на РУМВР- Кубрат, на инж. Кирил Колев – директор на ДГС „Воден“, на охранителна фирма „Делта ГАРД“ и „Ози тунинг“. Адмирации бяха отправени също на „Унисофт електроникс“, както и към инж. Хасан Хасанов – управител на „Кубратска гора“ ООД, който осигури пожарен автомобил за мероприятието.

Събитието беше открито от Фолклорна формация „Пагане“ с ръководител Гинка Панчева от град Кубрат, като думи на подкрепа отправи Кметът Алкин Неби.

Сърдечни благодарности към всички хора подкрепили благотворителната акция в помощ на детето изказа и майката на малкия Тони Искра Георгиева, която сподели, че дори не си е помисляла, че толкова много хора ще я подкрепят в битката за щастие и здравето на малкият й син Антон.

В т.нар. „драг“ впечатляващо се включи и преподавателката Татяна Пенчева от ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат, която показа завидни умения зад волана с личния си автомобил, въпреки първоначалния фалстарт.

След края на събитието, което продължи близо 8 часа, в присъствието на нотариус стана ясно, че събраната сума е в размер 33 280,30 лв, като към момента в банковата сметка за дарения е събрана и сумата от 7000 лева. Организаторите заявиха, че обмислят и втори тур на автомобилното шоу, но към момента не се ангажираха с конкретна дата.

Водещ на събитието бе Хелин Байрактарова от град Кубрат, а демонстрациите с мощните возила бяха наблюдавани от над 3 000 души, които на моменти бяха призовавани да спазват безопасна дистанция.

Сред гостите на събитието бяха още местни парламентаристи, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, общински съветници, бизнесмени и спонсори, любители на адреналина.

Всички присъстващи споделиха, че организацията е била повече от чудесна, адмирирайки инициаторите, че са извели сигурността и на състезатели, и на публика на първо място.

Всеки, който желае да помогне на малкия Антон, може да го направи на следната банкова сметка:

Валута: BGN

IBAN: BG52STSA93000029809776

BIC: STSABGSF

ТИТУЛЯР: Искра Стефанова Георгиева

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе