Близо 800 нарушения за седмица в Разградско, от вчера стартира нова полицейска акция

789 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 1 до 7 май 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1035 фиша и 62 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

YouTube

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които седем души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 28 април до 7 май на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, се проведе специализирана полицейска операция по безопасност на движението във връзка с празничните и почивните дни за 1 и 6 май. В хода на акцията са установени 466 нарушения на скоростните режими. 330 от тях са засечени в рамките на населените места, а 136 – извън тях. Проверени са 1320 превозни средства и 1652 лица. 10 шофьора са санкционирани за неспазване на пътните знаци и маркировка, двама – за преминаване на червен светофар, други двама – за използване на мобилен телефон по време на движение и 25-ма за неизползване на колани и обезопасителни системи за деца.

От 8 май стартира специализирана операция „Товарни автомобили и автобуси“ по линия на ROADPOL. Голяма част от тежките транспортни злополуки по пътищата в Европа с голям брой човешки жертви и значителни материални щети са причинени от водачите на автобуси и товарни автомобили. Основните причини за възникналите инциденти са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите. Засилените проверки ще продължат до 14 май.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе