Засадиха нови фиданки в двора на ОУ „Васил Левски“ в Разград

12 нови дръвчета в двора на ОУ „Васил Левски“ ще направят още по зелен двора на училището. Фиданките от видовете ясен, ела и люляк бяха засадени от децата от 2„а“, 3“а“ и 4„г“ класове. Инициативата е част от заключителния етап на годишния проект по дизайн мислене на учителите Севдалина Маринова, Петя Петрова и Валентина Георгиева.

В продължение на месеци малките ученици работиха по проекта „Земята няма глас, тя има нас!“. Те организираха дискусии във всички класове в училище за това как да пазим училищния двор чист и зелен, как да намалим отпадъците и да поддържаме класните си стаи.

YouTube

В Седмицата на гората трите класа, заедно с учениците на преподавателя по технологии и предприемачество Йордан Начев, създадоха пролетни декорации за зелените пространства в училище. Бащата на Дария от четвърти „г“ клас, който е лесничей, избра видовете дръвчета за засаждане. 
Благодарим на Държавното горско стопанство в Разград, което дари фиданките на училището.

Благодарим на родителите доброволци – Пламен Кулов, баща на Пламен от втори „а“ клас, на Ганка и Бисер Боневи, родители на Владислав, на Андрей Андреев, баща на Цветелина, и на Теодор Василев, баща на Николай, Александър и Теодора, всички от четвърти „г“ клас, за помощта при засаждането на дърветата.

Всички участници в проекта „Земята няма глас, тя има нас!“ отправиха апел към седмокласниците при завършването си да засадят свои дръвчета в двора и така с всеки следващ випуск зеленото богатство на училището да се увеличава.

12 НОВИ ДРЪВЧЕТА ЩЕ НАПРАВЯТ ОЩЕ ПО-ЗЕЛЕН ДВОРА НА НАШЕТО УЧИЛИЩЕ.🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳Фиданките от видовете ясен, ела и люляк…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Tuesday, May 9, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе