Спортен клуб по стрелба „Дръзки“ проведе първа стрелкова среща за тази година

На 21 май 2023 г. на стрелбището на Спортен клуб по стрелба „Дръзки“, се проведе стрелкова среща по динамична стрелба с пистолет, под наименованието – THE MAD FOREST’S METAL HEART. Спортното мероприятие се провежда за първи път през тази година, като тенденцията е преди всяко голямо състезание организирано от клуба, да се организира по – малко такова, в което участие да вземат състезатели, които не са членове на спортни клубове към Българската федерация по динамична стрелба (БФДС), както и такива, които не са издържали изпита по безопасност на Федерацията. Единственото условие за участие в състезанието бе, състезателите  да разполагат със законно придобито, късо нарезно оръжие, калибър 9 х 19.

YouTube

Проведената спортна надпревара бе от І-во ниво, което дава възможност на всеки желаещ, да изпробва своите стрелкови умения. Оръжията, които бяха използвани от състезателите са къси нарезни оръжия – пистолети и карабини с калибър 9 мм. Участниците премериха своята бързина и точност в следните дивизии: Classic, Open, Production, Production Optics, Standart и PCC.

Участниците обстрелваха метални мишени, подредени в четири отделни сцени на разстояние от 7 до 18 м.  

СНЦ „Спортен клуб по стрелба „Дръзки” извършва спортно – тренировъчна и спортно – състезателна дейност на собственото си стрелбище, находящо се на главен път Русе – Варна, преди с. Ушинци (бившата каменна кариера), като клуба разполага със сертифицирани инструктори, които могат да обучат всеки желаещ, дръзнал да се запознае с динамичната стрелба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе