Четирима ученици от ПГ „Васил Левски“ в Исперих с награди от БЧК

По повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец Областният съвет на Българския Червен кръст в Разград отличи доброволци от област Разград, допринесли за развитието на организацията и утвърждаването на нейния авторитет. Наградите бяха връчени на тържество в стъклената зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

Добротворците от Профилирана гимназия „Васил Левски“ Станчо Павлинов, Дуйгу Наджи, Зухал Кадир, Бурчин Расимова бяха удостоени с грамота „Млад отличник на БЧК“ и значка от БЧК.
Председателят на областната червенокръстка организация д-р Мария Пеева изказа своите благодарности към доброволците, които, ръководейки се от принципите на Червения кръст, помагат на хората да преодолеят трудностите, съхранявайки човешкото им достойнство. Заместник-кметът Добрин Добрев също поздрави доброволците от БЧК с техния празник, като отбеляза, че доброволчеството е двигател на света и съществува от древни времена.

YouTube

Благодарност бе отправена към всички институции за доброто сътрудничество.

Официални гости на тържеството бяха заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев, заместник-областният управител Найден Късов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на РД “Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев.

Доброволците ни бяха специално поздравени от директора на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова – за специалния им принос, заедно с техните съученици и семействата им, за утвърждаване на благородната кауза на БЧК и хуманните й принципи, за кампаниите по превенция, за обществено значимите кампании, за повишаване знанията на младите хора. Д-р Кехайова подчерта, че Станчо и Дуйгу са били обучители към БЧК на близо 500 ученици.

БУРЧИН РАСИМОВА, ЗУХАЛ КАДИР, ДУЙГУ НАДЖИ, СТАНЧО СТАНЧЕВ ОТ ПРОФИЛИРАНА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, ИСПЕРИХ – НОСИТЕЛИ НА…

Posted by Профилирана гимназия "Васил Левски" гр. Исперих on Sunday, May 28, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе