Проект „Младежки инициативи за екологичен преход“ в Исперих

Снимка: Мехмед Азиз

Проект „Младежки инициативи за екологичен преход“ се изпълнява от СНЦ „Нов полет“ с . Малък Поровец, община Исперих. Проектът е финансиран чрез Стратегията за ВОМР на Местна инициативна група Исперих.

Чрез нестандартен подход се провокира творческия потенциал на младите хора. Проектът насърчава младежките изяви в конкретни начинания и дава широка публичност на екологичната загриженост и осъзнатост сред младежите към климатичните промени.

YouTube

Изменението на климата е многоизмерна концепция. С използване на различни образователни методи: рисунки, изработване на предмети от природни материали се подпомага идентифицирането на възможности за действия за адаптация към климатичните промени. През месец април се проведе конкурс за рисунки на екологична тема . Участваха над 70 ученици от местните училища. В Профилирана гимназия „Васил Левски“ гр. Исперих по проекта е създадена „Творческата работилница“ от младежи с интереси в природните науки и желание за творчески изяви.

Днес младите художници пренасят отличените рисунки като „модел“ върху контейнери, които Община Исперих предостави за проекта. Цветни контейнери ще бъдат изрисувани във всички училища на общината. в дните на Еко – арт демонстрации по проекта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе