Дарение за педиатрично отделение на 1-ви юни

На 1-ви юни ученици от клубовете по приложно изкуство в ЦПЛР-ЦУТНТ посетиха детското отделение в МБАЛ „Иван Рилски“. Те бяха придружени от директора на центъра Цветанка Русева и ръководителя на клубовете Росица Друмева.

Целта на визитата бе осъществяване на една идея за добротворчество от деца за деца. Малките творци от клубовете твориха през учебната година за собствено  удоволствие и по поставени от г-жа Друмева задачи. Много техни творби копия участваха в национални и международни конкурси.   Идеята част от тях да дарят на детското отделение възникна като кауза след участието им в благотворителни инициативи.   Точно в Деня на детето ги посрещнаха и  приветстваха д-р Станимир Георгиев – директор на  МБАЛ „Иван Рилски“, д-р Кадрие Кязимова – началник отделение  по педиатрия  заедно с други специалисти от болницата.

YouTube

Картини подариха Теодора Стефанова, ученичка от XI кл. в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и петокласниците от ОУ“В.Левски“ – Синем Сабри, Габриела Неделчева, Стилиян Късов, Дария Игнатова и Мирослана Неделчева. Г-жа Росица Друмева даде  личен пример на младите таланти като дари своя картина, участвала в национална художествена изложба „Лудогорие“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе