Награждават шампионите в Академия Лудогорец преди дербито с Левски

Футболистите и треньорите на Лудогорец, които станха шампиони в елитните юношески групи U15 и U17, ще бъдат наградени от ръководството на клуба час преди началото на съботното дерби с Левски на стадион „Хювефарма Арена“. Церемонията започва час преди двубоя – в 19,30 ч. Индивидуални награди ще получат и отличниците в школата на единадесет кратните шампиони, която изпраща един от най-успешните си сезони.

Освен двете титли в елитните групи, всички останали отбори станаха първенци в своите групи – U13, U14 и U16 в Зона Варна. Освен това три отбора от Академия Лудогорец стигнаха финал за Купата на БФС, като отборът U18, воден от Захари Сираков, спечели трофея след категоричен успех над ЦСКА 1948 с 3:0, което му донесе правото да участва в Младежката шампионска лига. Останалите два отбора загубиха финалите след изпълнение на дузпи.

YouTube

Отличната работа на футболната академия на Лудогорец вече дава своите резултати. В представителния отбор са Доминик Янков и Иван Йорданов (преотстъпен на Спартак Вн, но се завръща в Лудогорец за новия сезон). Двамата са част от мъжкия национален отбор на България. Талантливият вратар Дамян Христов пък е първи избор в младежкия национален отбор. Същият е страж на Лудогорец II и трети вратар на мъжкия тим на Лудогорец.

Още 16 футболисти от школата на „орлите“ са неизменна част от тимове в efbet Лига като Даниел Наумов (ЦСКА 1948), Ерол Дост и Венцислав Керчев (Славия), Денислав Александров (Локо Пд), Светослав Ковачев (Арда), Антонио Георгиев (Ботев Вр) и др. Антонио Иванов носи екипа на румънския елитен Университатя (Крайова), а друг талант от Академия Лудогорец – Димитър Митков, постигна сериозен успех в първенството на Русия, след като неговият Рубин (Казан) спечели промоция за Висшата лига.

Школата на шампионите е силно представена и във втора лига на България. Освен момчетата в Лудогорец II други 17 кадри на академията на шампионите защитават цветовете на различни отбори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе